Haberler

Çocuk Gelişimi ve Spor

Çocuk gelişiminde spor, fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan ele alınmalıdır.  
 
FİZİKSEL

Çocuk gelişimi denince ilk akla gelecek spor branşı, başlangıç yaşı en erken spor olan cimnastiktir. Cimnastik sporuna başlama yaşı 2,5 yaşına inmiştir. Cimnastik sporunun, çocuğun fiziksel gelişimine en fazla faydası olduğu tartışmasız bir gerçektir. Bunda çocuğun kaslarının, henüz tam gelişmeden ve sertleşmeden cimnastiğe başlaması etkendir.

Cimnastik yapan çocuk esnek ve güçlü bir kas yapısının yanı sıra, beyin kas koordinasyonunu akranlarının 4 katı daha fazla geliştirir. Bu karmaşık ve arka arkaya gelen zor hareketleri kolaylıkla yapmasını sağlar. Bu durum aynı zamanda zeka gelişimine de faydası olur.  
 
PSİKOLOJİK

Çevresindeki ve okulundaki arkadaşlarının yapamadığı hareketleri kolaylıkla başaran çocuğun, kendine güveni ve zorluklara direnme ve yenmedeki gücü akranlarıyla kıyaslanamayacak kadar daha büyük olur. Cimnastikteki hareketleri defalarca tekrarla ve inatla öğrenen çocuk hayatın önüne çıkardığı engelleri de aynı inatla yenmeyi başaracaktır. Kaybetmemeyi ve çalıştığı takdirde muhakkak kazanacağını bilmektedir. Bu hayatı boyunca kaybetmeyeceği bir alışkanlığı haline gelecektir. 
 
SOSYAL

Çok küçük yaşta kendini ifade etmeyi öğrenen çocuk, sıra kapmayı, sırasını başkasına vermemeyi ve konuşarak kendini ifade etmeyi öğrenir. Bu çocukta çevresinde lider konumunda olma özelliklerini geliştirir. Girişken ve başarıya alışkın ve idareciliğe alışmış bir yapı içine girer. Girişken ve kolay arkadaşlıklar kuran bir karaktere sahip olur. 

En Son Haberler ve Duyurular

Kulübümüzle ilgili tüm önemli gelişmeleri Haber ve Duyurular sayfasından takip edebilirsiniz.


Tüm Haberleri Gör ➔

Öne Çıkan Haberler ve Duyurular