Haberler

Cimnastik Kulübü Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu yazı kulübümüze yeni üye olan velilerimizin uyarısı ve isteği üzerine yazılmıştır. Kulübümüze yeni üye olan bazı velilerimiz çocuklarını bize getirmeden önce Cemal Alpman Jimnastik salonunda cumartesi yada Pazar günü tüm gün oturup bütün kulüplerin antrenmanlarını izledikten sonra çocuklara davranış ve yaklaşım olarak kulübümüzü beğendiklerini ve ondan sonra karar verdiklerini söylediler. Fakat diğer velilerin bu araştırmayı yapmadıklarını ve tribünde çocuklarını seyrederken mutsuz şekilde söylendiklerini söylediler.

Hayatınızın en değerli varlığı çocuğunuzu eğitim hayatının ilk başlangıcı sayılacak olan deneyimine, doğru kişileri bulmak için ilk şart; çalışacağı antrenörün anne, baba olup olmadığı, bir çocuğun dünyaya nasıl getirildiğini bilip bilmediği ve çocuğun hangi zorluklarla büyütüldüğünü bilip bilmediği çok önemlidir.

Çocuk büyütmeyen birisinin, çocuk psikolojisinden ne anladığı ve bu konuda kendini ne kadar geliştirebileceği tartışılabilir. Genelde sıkıntılar bu nedenle yaşanmaktadır. Hiçbir anne baba gözlerinden sakındıkları çocuklarının hakaret işitip itilip kakılmasından hoşlanmaz. Çocuk sert söylenen hiçbir şeyi anlamaz. Bunu gören antrenör
daha da sertleşir ve bu kısır döngü çocuğun spordan soğuyarak bırakması sonucuna kadar uzar. 

Velilerimizin bir uyarısı da bazı velilerin kulüplerin aidatları arasındaki 20-30 TL farka bakıp ucuz olan kulübü seçtikleri yolundadır. Çocukları çalıştıranların ne gibi tecrübesi olduğuna ve usta antrenörmü stajyermi bakmadan hemen kayıt olduklarını sonra da 1-2 ay geçince çeşitli mazeretlerle aidatı yükselttiklerini söylüyorlar. Daha sonrada tekrar kulüp aramaya başladıklarını ama kaçırdıkları 2-3 ay için üzüldüklerini söylüyorlar. Bizde velilerimizin uyarılarılarını sizlerle paylaşma ihtiyacı duyduk. Çocuğunuzu emanet edeceğiniz kişiyi seçerken acele etmemenizi tavsiye ederiz.

En Son Haberler ve Duyurular

Kulübümüzle ilgili tüm önemli gelişmeleri Haber ve Duyurular sayfasından takip edebilirsiniz.


Tüm Haberleri Gör ➔

Öne Çıkan Haberler ve Duyurular